我校留学生进行义捐

Date:2017-11-22

SWUFE’s International Students Contributed to Chengdu Special Education School

11月9日,西南财经大学DMITRII ANIKEEV等两名俄罗斯留学生赴成都市特殊教育学校进行义捐活动,帮助身体有残疾的贫困学生。

On November 9th, SWUFE’s two international students from Russia participated in donation activity at Chengdu Special Education School, to help students who are poor and disable.

此前,DMITRII ANIKEEV就曾多次前往成都市特殊教育学校进行义捐,力所能及地向贫困残障学生共捐赠了数千元,已成为该校学生的好朋友。特殊学校的学生日常接收的信息和能接触到的世界相对有限,留学生们的到访对于这些特殊学生而言非常新奇,如同打开了一扇新的窗户。中外学生在一起进行交流,久久不愿分开。DMITRII ANIKEEV和同行的俄罗斯学生表示:“非常高兴能有机会对这些特殊的学生进行帮助,对我们而言这也是在中国学习的一部分宝贵经历。人文关怀不分国界,希望在今后还能和特殊教育学校开展各种形式的活动,让更多的残障学生参与其中。”

One of our international students, DMITRII ANIKEEV, used to contribute to Chengdu Special Education School for many times, and donate several thousand yuan to disable and poor students. Students from Chengdu Special Education School felt very excited about the visit by our international students due to limited information and opportunities they had in school. DMITRII ANIKEEV said, “We are very glad to have chance to help these students. This is a great experience to us while studying in China. There is no boundary of humanistic concern, and we hope there will be more activities between international students and young students from Chengdu Special Education School.

长期以来,以DMITRII ANIKEEV为代表的留学生们在学习之余积极投身志愿者服务和慈善公益活动,展现了西南财经大学留学生的人文情怀和国际风采,受到社会各界的一致好评。

For a long time, a number of SWUFE’S international students like DMITRII ANIKEEV, participate in volunteer service and charity activities. Their humanistic concerns receives the social widespread praise.

Previous:“家在成都,人文天府”—我院留学生体验天府传统文化
Next:2017-18学年秋季学期留学生法制讲座成功举办